Informera dig innan du lägger spel

Jag spelar en del sportsbetting. 95 % av mina spel är på fotboll. 4 % av mina spel är ganska jämnt fördelat på basket (NBA), ishockey (NHL och Elitserien), kampsport (UFC), golf och tennis. Jag spelar alltså i princip bara på stora sporter där det finns rikt utbud. Den sista procenten är fullständigt slumpmässiga spel där jag inte har koll. Dessa är alltså bara för kul och jag förväntar mig inte att jag ska vinna i längden på massa spel som är lagda i stunden så att säga.Men de andra spelen som jag lägger hoppas jag att det finns ett positivt förväntat värde i. Med det menar jag att jag hoppas och tror att jag kan vara en vinnande spelare när jag summerar mina spel där jag läst på och utifrån bra information lagt spelen. Bra information är alla gånger den informationen som du samlar in själv. Kollar du på en match kan du självklart dra bättre slutsatser om den än när du har sett resultatet på Text-TV.Det är dock inte möjligt att se alla matcher och alla idrottsevent som intresserar en. Ibland får man ta andra människor som sett matcherna och som sedan varit bussiga att dela med sig om matnyttigheter och väga in det i sina spel. Det finns faktiskt ganska många bloggare, journalister och andra som kallar sig speltipsare och bjuder på bra speltips. Du kan finna seriösa bettingtips här till exempel. Det finns som sagt många exempel och bästa sättet att hitta rätt på information om det man vill spela på är väl att googla. Först och främst tycker jag dock att man bör lita på sitt eget goda omdöme, och i andra hand tar man andras ord i beaktande. Det handlar lite om att behålla den mentala hälsan. Det är mycket skönare att ta åt sig äran när spelen går in för man själv gjort ett bra jobb på att informera sig om förutsättningarna. Samtidigt kan det vara skönt att inte ha någon att skylla på om ett spel gått förlorat.När det gäller val av spelbolag tycker jag faktiskt inte att det spelar någon större roll vilket spelbolag man väljer. Ta det som har finast färger. Helt uppriktigt. De har ändå likvärdiga produkter. Det är mycket viktigare, i mitt tycke, att bli bra på att informera sig om vad som gäller för varje spel man ska lägga. Vilka är skadade? Hur bra är lagets hemmafacit? Är det någon som är avstängd? Sådana frågor bör du ha satt dig in i och kunna svaret på. Information is king!